onsdag den 19. marts 2014

Jordbærsorbet

Jeg opdagede at vi have ret mange jordbær fra haven i sommer, i fryseren.. Lækkert.. Så i aftes lavede jeg sorbet.. Sååå lækkert og nemt..


Opskrift:

Sukkerlage:
1 dl. vand
1½ dl. Økologisk  rørsukker

500 g. Frosne Jordbær

Sukker og vand koges sammen til en ensartet sukkerlage. Sukkerlagen køles ned i køleskabet mens jordbærene smeltes og koges til en tyk grød.
Jordbærene skal koge ca. 15 min. ved lav varme før de blendes til alle klumper er væk. Sukkerlagen hældes langsomt i, mens blenderen kører. 

Massen køles helt ned i køleskabet før den kommes i ismaskinen og deri skal den køre indtil den har samme konsistens som softice.
Hvis du ikke har en ismaskine kan man fryse den i fryseren, men der skal den tages ud med jævne mellem rum og røres godt igennem.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar