søndag den 23. november 2014

Gullash med kartoffelmos

Mine forældre ved at hvis jeg skal forkæles når jeg kommer på besøg, så skal jeg have min fars gullash. Den er FANTASTISK.
Den her opskrift har jeg fået af ham, men det er ikke helt det samme når jeg laver det selv, men sådan er det vel altid :)






Opskrift:

20 g. Margarine
300 g. Oksekød eller Kalvekød i 3x3 cm. tern
1 stort Løg eller 2 små - i tern
2-3 Gulerødder i halve skiver - 3-4 mm. tykke
2 Laurbærblade
0,6 dl. Vand
1 oksebouillonterning

1½ dl. Mælk
2 spsk. Mel

Kulør

500 - 600 g. Kartofler
1 spsk. Smør
1 dl. Mælk
Salt og peber

Margarine smeltes og bobles af inden kødes brunes ved høj varme. 
Når kødet er brunet af kommes løget i og når disse er bløde krydres med salt og peber. Gulerødderne kommes i gryden sammen med vand, bouillon og laurbærblade. Det hele koges under låg i min. 30 min. alt efter hvilken udskæring kød du har brugt.

Når kødet næsten er færdigkogt skrælles kartoflerne, skæres i tern og koges uden salt til de er møre. 

Mælk og mel rystes/røres til jævning og gullashen jævnes til samme tykkelse som brun sauce.

Vandet hældes fra kartoflerne og disse røres til kartoffelmos med smør, mælk, salt og peber. - Der skal mere salt i end man lige regner med, fordi kartoflerne er kogt uden.

Det hele serveres med rødbeder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar