I aften har vi fået thaisuppe, min mand er forkølet og trængte til noget varmt og stærkt 😀
Kyllingekødboller:
400 g. Hakket kyllingekød
1 Løg - Blendet
1 Chili - Blendet
1 x 2 cm. Ingefær - Blendet
1/2 Lime - saften
1 Æg
1 spsk. Mel
Salt og peber
1 Hønsebouillonterning
1 l. Vand
Suppe:
2 x 2 cm. Ingefær - Finthakket
2 tsk. Karrypasta - Jeg brugte orange
2 spsk. Olie
2 Chili - i skiver
2 ds. Kokosmælk
1/2 l. Hønsebouillon
2 Gulerødder - i skiver
1/5 Knoldselleri - i strimler
1/4 Hvidkål - i strimler
1 Peberfrugt - i strimler
3 Forårsløg - i skiver
1/2 Lime - Saften
Alle ingredienserne til kødbollerne røres sammen og små kødboller formes og koges kortvarigt i hønsebouillonen. De er færdige når det kommer op til overfladen, jeg plejer at koge dem i små portioner og komme de færdige kødboller på en tallerken indtil de skal bruges.
Ingefær og karrypasta steges af i olien. Gulerødder, knoldselleri og hvidkål steges med i ca. 1 minut inden kokosmælk og hønsebouillon hældes i og det hele koges ved medium varme ca. 20 min. indtil grøntsagerne er bløde.
Peberfrugt, forårsløg, limesaft og kødboller tilføjes og det hele simre i ca. 5-10 min.
Serveres rygende varm med ris og brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar