torsdag den 26. juni 2014

Wontons med sød chilisauce

I aftes fik vi skønt asiatisk mad.. Mmm.. Vi fik wontons med sød chilisauce og friske vietnamesiske forårsruller med Hoisin sauce. Det passede perfekt sammen at spise de sprøde wontons og den friske/bløde forårsrulle, det kan klar anbefales.
Det var så lækkert og sommerligt.. Jeg var i 4-5 forskellige etniske butikker i Aalborg uden at kunne finde wontonplader, så jeg blev nødt til at bruge små forårsrulle plader i stedet for.
Jeg fandt inspiration i denne opskrift af foodfanatic, men tilpassede den vores smagsløg.



Opskrift: - Der bliver ca. 20 stk. ud af denne opskrift.

200 g. Hakket Svinekød
½ lille Løg - fint hakket
1 tsk. Hakket Ingefær
½ - 1 fed Hvidløg - finthakket
1 tsk. Hakket chili - middelstærk
2 tsk. Sukker
2 tsk. Fiskesauce
1½ spsk. Soyasauce

1 tsk. Mel
Lidt Vand

Små forårsrulle plader eller wonton plader

Olie til friturestegning

Farsen blandes godt, jeg synes det var lettest at bruge fingrene, og stilles på køl en times tid inden det bruges.

Mel og vand røres sammen til en tynd melklister der skal bruges til at "lime" dejen sammen.

Sæt olien over i en tykbundet gryde, du kan bruge en træske eller træenden af en tændstik til at se om olien er varm. Hvis der kommer bobler omkring træet er olien varm nok.

Lig en teskefuld fars i midten af en plade forårsrulledej og kom et tyndt lag klister rundt om(billede 1).
Saml dejen om farsen og sno dejen(billede 2). Undgå så vidt muligt at have luft i pakkerne.
Steg de små pakker i olien i 5-6 minutter til de er gyldne og farsen er gennemstegt.

Server med sød chilisauce.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar