fredag den 17. januar 2014

Ciabattabrød

Så er julen overstået og det nye år står for døren. Denne gang skal vi fejre dette års sidste aften sammen med nogle gode venner og deres søn. 
Vi skal komme med forretten, de kommer med tilbehøret til hovedretten (Vildsvinekølle) og den sidste gæst kommer med desserten.. 

Jeg har bestemt mig for at bruge et kilo jomfruhummerhaler og noget af min fars lækre laks, fanget fra hans lille jolle, til fiskesuppe. 

Men ikke hvilken som helst fiskesuppe, nemlig fiskesuppen fra Pakhuset i Skagen, som er (efter min mening) den bedste i verden - jeg glemte at tage billeder, men opskriften kan findes her.


Men nu til ciabattabrødet. Jeg er blevet stærk inspireret af denne opskrift.

300 g. Hvedemel - Jeg brugte TYPO 00
200 g. Fin Durummel
½ tsk. Sukker
ca. 12 g. Gær
4,5 dl. Lunkent vand
1 spsk. Olivenolie

Mel, salt og sukker blandes sammen og i en anden skål blandes vand og gær. 
Vandet blandes i melblandingen, gerne i en røremaskine, for der skal virkelig røres længe, gerne 10 - 15 min. på medium hastighed.

Dejen er meget blød og fugtig.

Når dejen rørt godt, smøres en stor skål med olivenolie og dejen kommes der i og stille lunt i min. 1 time, men meget gerne længere. 

Ovnen varmes til 200 grader, uden varmluft.

Der kommes bagepapir på en bageplade og der drysses godt med durummel på og dejen hældes nærmest ud på pladen i den for man gerne vil have. 

Jeg lavede to brød ved siden af hinanden og foldede dem ind over sig selv et par gange, så de ikke spredte sig for meget.

Så bages de midt i ovnen i 30 - 40 min. indtil de er sprøde og lysebrune på oversiden og lyder hule når man banker dem på bunden.2 kommentarer:

 1. mmm...
  Det er nogle lækre billeder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det.. :) Brødet blev også virkelig lækkert.. Det var knap blevet spist før min kæreste bestilte en omgang mere.. ;)

   Slet