Rødbederne vaskes. |
Og koges i saltet vand. |
Færdige rødbeder. Det lille glas rakte til en frokost. Ups.. |
1,5 kg. Rødbeder
Vand så det dækker i en stor gryde.
25 g. Salt
1-2 l. Eddike
500 - 1000 g. Sukker(alt efter hvor søde du vil have dine rødbeder)
Rødbederne vaskes, bare så det værste jord kommer af, derefter koges de i let saltet vand i ½-1 time alt efter størrelse, dem på billedet kogte jeg i ca. 30 min. da de var ret små.
Når rødbederne er kogte, hældes de ud i vasken og skylles i koldt vand. Så er skrællen lige til at gnide af. Når de er helt rensede og enderne er skåret af, så er de klar til at blive skåret i skiver.
Men inden dette gøres, skal glasset/glassene koges og skylles i atamon. Jeg plejer bare at koge vand i el-kedlen og hælde det over, når det har stået i et par minutter tømmer jeg det og hælder ca. 1 tsk. atamon i, lukker glasses og ryster det.
Derefter skæres rødbederne i skiver, ca. ½-1 cm. i tykkelsen, og kommes i glassene.
Eddike og sukker koges sammen og bliver hældt over.
Luk glasses mens det hele stadig er varmt og vent ca. 1 uge før du tager hul på glasset.
Når det først er åbent, skal de opbevares i køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar