lørdag den 21. september 2013

CHILI(med stort!!!) con carne

I aftens fik vi chili con carne, en af efterårsfavoritterne her hjemme. Og i år bliver det ekstra godt da min kæreste allerede har høstet en masse habañeros og planterne i drivhuset bugner stadig af chilier i alle modningsfaser. 


Det er første år vi har drivhus, så der er ikke så mange forskellige chilier, da det oprindeligt var meningen at de skulle stå i vindueskarmen på 1. sal i Aalborg Vestby. Men der er Habañeros, Naga Morich og Black Pearl, som er den der stadig har de fine lilla blomster. 
Da Chili con carne som sagt er en favorit herhjemme, har jeg gennem længere tid udviklet en opskrift som vi synes er rigtig god.
I dag blev det en kæmpe portion så der både er til i dag, i morgen og til fryseren.

2 spsk. Olie
3 Løg
1000 g. Hakket oksekød
500 g. Gullashtern
150 g. Bacon
400 g. Tomater (el. 1 Dåse flåede tomater)
30 g. Tomatpuré
2 Gulerødder - revet
1 l. Vand
1 tsk. Stødt Spidskommen
1 Oksebouillion terning
2 Habañeros (eller chili efter smag)
Salt og Peber

Bønner efter smag (denne gang brugte jeg hvide og brune bønner)


Løgene skæres i store tern og steges bløde i olien. Når de er bløde tages de op af gryden og kød og bacon brunes i olien over flere gange.
Når alt er brunet kommes det tilbage i gryden og det bliver krydret med spidskommen, salt og peber.
Vand, gulerødder, tomater, puré, boullionterning og de hakkede chilier puttes ned til kødet og så skal det bare simre i 2-3 timer(gerne flere, hvis du har tid) under låg. Jeg plejer at tage låget af og komme bønner i, samtidig med at risene sættes over.
Hvis Chilien er ved at koge tør, hældes der bare lidt mere vand på.
Spises med ris, creme fraiche, guacamole og lækkert brød.












Ingen kommentarer:

Send en kommentar