Før jeg selv lavede det tidligere på efteråret(eller i sensommeren, var det vist nærmere), havde jeg senest fået det da jeg var barn.. Glædelig gensyn..
Opskrift:
1 kg. Hyldebær
1 l. Vand
500 g. Sukker
Saft af en halv cirton
Evt. 500 g. æbler
1 tsk. Atamon
Hyldebærrene pilles af stænglerne og kommes i en stor gryde sammen med vandet. Dette koges i min. 20 min.(ellers er bærrene giftige), derefter sigtes bærrene fra. Til det bruger jeg et dørslag og et gammelt viskestykke.
Saften kommes tilbage i gryden, sammen med sukker og koges op igen. Det skal bare koge ca. 5 min. eller til al sukker er opløst. Når det bliver slukket for kommes citronsaften i.
Flaskerne koges og skylles i atamon og saften fyldes deri.
Man kan også bruge plastikflasker og opbevare dem i frysere, så er man sikker på at de ikke gærer og "eksploderer" når man åbner dem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar