torsdag den 21. november 2013

Den møreste kylling i ovnen

I aften har vi haft skønne gæster og vi fik lækker kylling med kartofler i ovnen, persillesauce lavet af væden fra kyllingen og en lækker salat.




Opskrift: 
1 stk. 1500 g. Kylling 
100 g. smør
1 Citron
1 spsk. Citronsaft
1-2 spsk. Hakket Persille
Salt og peber


2½ dl. hønsefond
1 løg i kvarte

1 kg. Kartofler
2 spsk. Olivenolie
3 Løg
Groft salt

1 spsk. Mel
1 dl. Mælk

Tænd ovnen på 240 grader. 
Kyllingen skylles indvendig og udvendig, duppes tør med køkkenrulle og krydres med salt og peber.
Smør, citronskal, citronsaft, persille, salt og friskkværnet peber blandes.
Der kan med fingrene laves en lomme mellem skindet og kyllingens bryst hvor smørret kommes ind. Resten af citronen stikkes huller i med en kniv og kommes ind i kyllingen med det overskydende smør. 

Når ovnen er varm, kommes kyllingen i et fad sammen med hønsefond og løg, og kommes ind i ovnen som samtidig skrues ned til 200 grader. 
Kyllingen skal i alt have ca. 1 time og 20 minutter.

Kartoflerne skrælles, halveres og koges i ca. 10 min.. Derefter kommes de i et fad og vendes med olie, løg(skrællede, i kvarte) og salt.
Når kyllingen har fået ca. 50 min. kommes kartoflerne med i ovnen, de skal vendes et par gange under vejs. 

Ca. 10 minutter inden kyllingen og kartoflerne er færdige hældes væden fra kyllingen over i en gryde og jævnes. Man kan vælge at site løgene fra, men det er bestemt ikke en nødvendighed.

Det hele serveres med en lækker salat

PS. Hvis man ikke er så vild til at skære kylling ud, så synes jeg at denne her guide er meget god. 

2 kommentarer:

  1. Åh, helstegt kylling - det er bare så godt!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er nemlig bare sååå lækkert.. :) Og nemt, når den først er smidt ind, så passer den sig selv.. :)

      Slet