mandag den 10. november 2014

Salsa Verde Carnitas




Salsa Verde
10 syltede Tomatillos
1 Lime - Saften
1/4 tsk. Stødt koriander
1 spsk. syltede Jalapños
½ frisk grøn Chili - mild
1 lille Løg
2 fed Hvidløg

1400 g. Nakkefilét
2 spsk. Olie
1 Løg - i tern
½ tsk. timian
½ tsk. Oregano
½ tsk. stødt koriander
3 dl. Vand
1 terning Hønsebouillon 
Evt. ekstra chili

Alle ingredienserne til Salsa verde blendes.

Nakkefiléten brunes i olien. Derefter kommes løg og krydderier med og når løgene er stegt bløde kommes resten af ingredienserne, inklusiv salsa verde med i gryden. Vi kan godt lide stærk mad, så jeg koger et par ekstra chilier med i gryden.
Det hele koges ved medium varme i ca. 2½ - 3 timer, indtil det kan trækkes fra hinanden med to gafler som pulled pork.


Kødet rives, kommes i en bradepande og i ovnen ved 250 grader i ca. 10 min. indtil dele af det er stegt sprødt.
Imens koges saucen ind til ca. halvdelen. Kødet kommes tilbage i saucen.

Det hele serveres med tortillas, avokado, revet ost, creme fraiche og evt. en hurtig kålsalat.





2 kommentarer: