Jeg har været med i en konkurrence på en facebook-side, hvor vi i denne omgang fik 4 ingredienser der skulle være med i opskriften.
De ingredienser var: Fjerkræ, kartofler, selleri og fløde.
Mit bud i konkurrencen var denne helstegte kylling med stegte rodfrugter og champignonsauce.
1000 – 1200
g. Kylling
80 g. Smør
1 tsk.
Tørret Oregano
1 tsk.
Tørret Timian
1 tsk.
Tørret Chili – Medium stærk
1 tsk. Røget
Paprika
1 tsk. Grov
Salt
½ tsk. Stødt
Peber
1
Hønsebouillonterning
5 dl. Kogende
Vand
800 g.
Kartofler – før de er skrællede
½ Selleri
400 g.
Gulerødder
3 spsk.
Olivenolie
1-2 tsk.
Grov salt
500 g.
Champignon
1 lille Løg
i tern
1 spsk.
Olivenolie
1 dl.
Piskefløde
Ovnen varmes
til 180 grader (uden varmluft).
Smørret og
krydderierne blandes. 50% kommes ind under skindet, 25% kommes ind i kyllingen
og de sidste 25% kommes uden på kyllingen. Alle huller lukkes med kødnåle og
kyllingen ligges i et ildfast fad med brystet opad. Bouillonterningen opløses i
det kogende vand og ca. 1½ dl. hældes ved kyllingen inden den kommes i ovnen.
Efter 45
min. i ovnen tændes for varmluft og hvis vandet i fadet er ved at være
forsvundet hældes mere ved.
Kartofler,
gulerødder og selleri skrælles og skæres i grove stykker og koges i letsaltet
vand i ca. 15 min. inden de vendes med olivenolien og kommes i et ildfast fad
som stilles i bunden af ovnen.
Efter
kyllingen har været i ovnen i ca. 1 time vendes kyllingen om og der hældes om
nødvendig mere vand i fadet. Kyllingen skal steges med ryggen opad i ca. 30
min. før den igen vendes for at ligge med brystet op i den sidste halve time.
Champignonerne
renses og brunes 1 tsk. olie i en tykbundet gryde sammen med et lille løg i
tern. Fedt og vand fra kyllingen hældes i gryden og det hele koges ind ved
middel varme. Efter ca. 5 minutter kommes 1 dl. Fløde i gryden og der skrues
ned på lav varme mens kyllingen og kartoflerne færdiggøres.
Kyllingen
tages ud og ligges til at hvile 5 min. på et skærebræt og ovnen skrues op på
grill. Kartoflerne kommes op midt i ovnen de sidste 5-10 min. indtil kyllingen
er klar til at servere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar