Mad, Foodie, Little House In The Countryside, Syltning, Marmelade, Syltetøj, Saft
onsdag den 19. marts 2014
Gulerodsboller
Opskrift:
25 g. Gær
4 dl. Lunken Vand
2 spsk. Creme fraiche 5%
1 tsk. Salt
480 g. Hvedemel
240 g. Fin Durummel - Kan skiftes ud med en grov mel
180 g. Revet Gulerod
80 g. Solsikkekerner
Gæren opløses i vandet og creme fraichen blandes i sammen med saltet. Hvedemel, revet gulerod og solsikkekerner blandes i og derefter durummel. Det hele blandes godt sammen, jeg kørte dejen næsten 5 minutter i køkkenmaskinen.
Derefter skal dejen hæve ca. en time et lunt sted.
Brug to skeer til at "forme" 18 boller - dejen er meget fedtet så man kan ikke lave fine runde boller, men med våde fingre kan man brede dejen lidt ud.
Bag bollerne ved 200 grader i ca. 25 min.. De sidste par minutter må der gerne tændes for varmluft.
Etiketter:
Bagværk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Tror lige jeg vil have bagt lidt i dag, det er der vist vejr til :D
SvarSletJeg havde slet ikke set at du skrev... Håber bollerne blev skønne.. :)
Slet