mandag den 21. april 2014

Syltede asier

I sensommeren sidste år syltede jeg asier for første gang, de er så gode. Vi har stadig ca. et halvt glas tilbage fordi vi har sparet på dem, men næste år skal der helt sikkert syltes flere.



Saltlage: 
1 l. Vand
125 g. Salt

ca. 3 kg. Asier 

Eddikelage
2-3 små løg til hvert glas
2 skærme Dildfrø
1 l. Eddike
600 g. Rørsukker


Krydderposer x 2 - Kan laves i et stykke stof:
1 tsk. sennepsfrø
1 tsk. Peberkorn
1 tsk. Spanskpeber

Kog salt og vand sammen og lad lagen køle helt af mens asierne klargøres. 
Asierne skrælles, halveres og skæres i ca. 7 mm. tykke skiver. Asierne kommes i en beholder og overhældes med saltlagen, heri skal de trække ca. 24 timer. Man kan evt. holde asierne nede med en omvendt tallerken. Asierne tages op af lagen, tørres af og kommes i rene sylteglas.

Eddike og sukker koges op, når blandingen koger kommes krydderposer, dildfrø og løg i gryden og det hele koges i ca. 4-5 minutter.

Derefter fordeles krydderier, løg og dildfrø i glassene og lagen hældes over. Det hele skal køle helt af inden glassene lukkes.

Asierne skal stå minimum 3 uger inden de spises af, men tager bestemt ikke skade af at stå længere.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar