Mad, Foodie, Little House In The Countryside, Syltning, Marmelade, Syltetøj, Saft
fredag den 25. oktober 2013
Æblegrød (til Gammeldags Æblekage)
I sidste weekend kogte jeg æblegrød og det blev såå lækkert..
Det er en af de letteste ting at bruge sine æbler på.
Opskrift:
1 kg. Skrællede æbler uden kernehus, skåret i tern
1 Vaniljestang
50 g. Økologisk Rørsukker
1 dl. Vand
Vaniljestangen flækkes og kernerne skrabes ud og kommes i en tykbundet gryde sammen med æbler og vand. Det koges sammen under låg til æblerne er møre.
Så kommes rørsukker i og det koges kort op. Smag på grøden om den skal have mere sukker, ellers stilles den til afkøling.
Grøden kan gemmes i fryseren, hvis den ikke skal bruges med det samme.
Grøden ligges i lag med æblekagerasp og toppes med frisk pisket flødeskum.. Mmm..
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar